چاپگرها چگونه کار میکنند؟
نوشته شده توسط : علیرضا نفیسی
چاپگرها چگونه کار میکنند؟

 

حتماً تاکنون به این فکر افتاده اید که چگونه چاپگرها با این سرعت و دقت نوشته ها و عکس ها را چاپ میکنند. در این مقاله به طور مختصر به بررسی تعداد کمی از انواع چاپگرها و فناوری به کار رفته در هریک می پردازیم.

·        مقدمه و تاریخچه

چاپگر کامپیوتری وسیله است که با اتصال به کامپیوتر قادر به چاپ متن و عکس دیجیتالی بر روی کاغذ میباشد. اینگونه چاپگرها به منظور چاپ های با حجم کم طراحی شده اند و سرعت چاپ آنها در مقایسه با چاپگرهای صنعتی بسیار کم است و هزینه چاپ نیز نسبتاً زیاد میباشد. در ابتدا چاپگرها بوسیله پورت موازی که به پورت پرینتر نیز مشهور است به کامپیوتر متصل می شدند ولی امروزه چاپگرها از طریق پورت USB با کامپیوتر ارتباط برقرار میکنند که مزایای بسیاری نسبت به شیوه اتصال قدیمی دارد. برخی چاپگرها که برای استفاده در شبکه های کامپیوتری ساخته شده اند به صورت بیسیم (IEEE 802.11) و یا بصورت Ethernet(IEEE802.3) میتوانند به کاربران شبکه سرویس دهی کنند. امروزه بسیاری از چاپگرهای خانگی میتوانند بعنوان چاپگر شبکه هم استفاده شوند. بسیاری از چاپگرهای امروزی قابلیت خواندن کارت های حافظه دوربین های عکاسی و تلفن های همراه را نیز دارا میباشند که میتوانند مستقل از کامپیوتر کار چاپ را برای ما انجام دهند. برخی نیز با استفاده از فناوری بلوتوث قادر به چاپ عکس های بر روی تلفن همراه بطور مستقیم هستند.

چند سالی است که چاپگرهای همه کاره به روی کار آمده اند که هم قابلیت چاپ از کامپیوتر، کپی از کاغذ یا کتاب، اسکن تصاویر و ارسال آن به کامپیوتر و فکس را هم دارا میباشند که کار را برای کاربران خانگی و اداری بسیار آسان کرده اند.  

جالب است بدانید که اولین چاپگر کامپیوتری بیش از صد سال پیش توسط Charles Babbage اختراع شد که یک چاپگر مکانیکی بود.

چاپگرها بر اساس تکنولوژی چاپ طبقه بندی میشوند. فناوریهای مختلف چاپ برای اهداف متفاوت استفاده میشوند. برخی از فاکتورها برای انتخاب چاپگر عبارتند از: کیفیت، سرعت چاپ، هزینه چاپ، صدا، نوع کاغذی که میخواهیم روی آن چاپ کنیم و مقاومت چاپ در برابر تغییر شکل. در سالهای اخیر تکنولوژی های زیادی برای چاپگرها ابداع شده است.

جدیدترین فناوری های چاپ عبارتند از:

-       چاپ بوسیله تونر(لیزری)

-       چاپ جوهر افشان

-       چاپ بوسیله جوهر خشک

-       تصعید رنگ

-       چاپ بدون جوهر از نوع حرارتی

-       چاپ بدون جوهر از نوع فرابنفش

حال به بررسی هریک از این فناوری ها می پردازیم و در آغاز با چاپگرهای تونری شروع میکنیم.

·        چاپگرهای لیزری

تکنولوژی بکار رفته در چاپگرهای تونری مشابه دستگاه های فتوکپی لیزری میباشد. چاپگرهای لیزری برای اولین باردر سال 1969 در شرکت زیراکس طراحی و ساخته شدند. چند سال بعد بسیاری از شرکت های دیگر موفق به ساخت این نوع چاپگرها شدند. در آن زمان قیمت این چاپگرها نیز بسیار زیاد بود، جالب است بدانید که شرکت HP در سال 1984  چاپگر خود را که 32 کیلوگرم وزن داشت و مشکلات بسیاری در چاپ متون ریز داشت را با قیمت 3500  دلار به فروش می رساند. این در حالی است که اکنون قیمت این چاپگرها با کیفیت بسیار بالاتر از آن زمان کمتر از 75 دلار بوده و وزن بسیاری از آنها به زیر 5 کیلوگرم هم میرسد.





:: بازدید از این مطلب : 414
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست